Projektledaren för Interreg Baltic Sea Region projektet BaltSusBoating2023 Henna-Mari Koski deltog i Europas största båtmässa i Düsseldorf, Tyskland den 26-28.01.2023. 

Projektländerna hade en gemensam monter där nästan hela Östersjökusten var representerad: Sverige, Åland, Lettland, Polen, Tyskland och Estland. Mässan lockade besökare från många olika länder, men de flesta var tyskar.

Åland väckte ett stort intresse bland de som stannade för att prata i montern. Det visade sig att många tyska seglare och båtentusiaster redan var bekanta med den svenska kusten. Överraskande många hade även en stuga eller en annan mer permanent lösning för sitt årliga besök! Det korta avståndet mellan Sverige och Åland lockade dessa regelbundna besökare även till Ålands skärgård.

De flesta som var bekanta med Åland hade varit på fasta Åland, främst i Mariehamn. Bland dem fanns det många som var nyfikna på den riktiga skärgården och hämtade tips inför sin nästa Ålands resa. Denna gång till de vackra och unika skärgårdskommunerna. 

Kontakter knöts med nya samarbetspartners för att på sikt få flera nya internationella gäster till den åländska skärgården.

Resan var i sin helhet väldigt lyckad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *