Rural Lifestyle projektledare Henna-Mari Koski fick delta i Moi Moi roadshow som anordnades av Visit Finland i Sydkorea och Japan. Läs nedan vad Henna berättar om sin resa och anmäl dig till ett onlinemöte!

Rural Lifestyle är ett EU finansierat tvåårigt projekt med syfte att skapa autentiska och hållbara reseupplevelser för den asiatiska marknaden, främst Japan. Projektet är ett samarbete med Central Baltic-länderna Lettland, Estland, Sverige (Söderhamn), Finland (Lojo) och Åland. Läs mer om projektet på https://skargarden.ax/rural-lifestyle/

Ett av projektets viktigaste aktiviteter var att delta i mässorna i Asien och knyta kontakter med de japanska och andra asiatiska reseförsäljare och agenturer. Henna-Mari Koski från Åland deltog i Moi Moi roadshow i Korea och Japan som anordnades av Visit Finland.

Första destinationen var den sydkoreanska huvudstaden Seoul, dit Finnairs direktflyg gick bekvämt på 10 timmar. Framme fick vi ta emot nyheten om tyfon som skulle drabba sydkusten. Vi blev tack och lov inte drabbade av tyfonen, däremot föll massor av regn.

Dagen efter ankomst var det dags att sätta sig i jobb. Vi tilldelades ett varsitt bord där vi tog emot lokala reseförsäljare. Möten hade bokats in tidigare via ett program som heter Tavata. På 20 minuter hade man tid att presentera sin verksamhet, destinationen och aktiviteter för mötes partnern, samt byta kontaktuppgifter. Möten pågick hela kvällen och avslutades med en gemensam middag där man fick ännu mer möjlighet till att mingla och diskutera med representanter av intressanta organisationer. 

Följande dag var det dags att flyga till Japans huvudstad Tokyo. På Haneda flygplats blev vi välkomnade av Visit Finlands representant samt en lokal guide. Vi fortsatte kvällen med en gemensam middag där vi fick de sista tipsen före möten med japanska reseförsäljare. 

Nästa dag var det dags för mässan. Mässan gick till som i Seoul, vi hade 20 minuter reserverade för varje möte.

Både koreaner och japaner var intresserade av båtutflykten till Källskär, Åland som äppelrike, världens äldsta champagne samt bondgårdsbesök och kulinariska upplevelser. I efterhand har jag tagit emot frågor om bastu upplevelser och cykelturer. 

Vi önskar att Ålands skärgård blir en populär resedestination i Asien! Är du som turistföretagare nyfiken på om ditt koncept skulle passa för den koreanska eller japanska marknaden, tveka inte att kontakta projektledaren Henna-Mari Koski, henna.koski@skargarden.ax.

Henna berättar mer om sin resa samt resetrenderna i Korea och Japan på ett onlinemöte den 23.11.2022. Kontakta henna.koski@skargarden.ax så får du teams länken till mötet.

Vi hörs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *