Ålands skärgård erbjuder massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter för entusiaster inom olika grenar samt gulliga gömda pärlor. Sök information och färdiga reseprogramförslag som passar just dina intressen.

Familj

Ålands skärgård är ett lätt och tryggt resmål att upptäcka tillsammans med hela familjen! Här hittar du favoriterna för alla generationer.

Frisbeegolf

År 2021 satsade Åland stort på frisbeegolf och tack vare satsningen hittar du de unikaste och vackraste ställena att kasta frisbee i den åländska skärgården! Varje skärgårdskommun har en egen frisbeegolfbana.

Mat

Den åländska skärgården erbjuder genuina smaker enligt säsong direkt från närmaste fjärd och hage. Bekanta dig med skärgårdens restaurangupplevelser.

Aktuella upplevelser och paket inom mat

Cykel

Ålands finaste cykelvägar hittar du i skärgården! Cykla nära havet på de röda granitvägarna och njut av havsluften. Ta din egen cykel med eller hyr på plats!

Vandring

Hitta din ro på Sankt Olavs pilgrimsled eller bara njut av naturen. I Ålands skärgård hittar du vandringsleder med olika vyer och av olika längd.

Avkoppling

Ålands skärgård är som gjord för avkoppling. Ta ett djup andetag tillsammans med vänner och familj på ett badhotell eller unna dig och din grupp ett härlig skogsbad.

Aktuella upplevelser och paket inom avkoppling

Fiske och båtutflykter

Ålands skärgård har fantastiska fiskevatten som lockar fiskare år efter år. Här hittar du information om fiskekort och kan bekanta dig med färdiga resepaket och boendealternativ.

Gårdsbesök

Gulliga djur, lugnande traditionslandskap och charmiga gårdar väntar på dig i Ålands skärgård. Skärgårdsbonden önskar dig välkommen på besök!

Idrott

Ålands skärgård erbjuder idrottsaktiviteter året runt! Utmana dig genom att delta i halvmaraton under sommarhalvåret eller en tur på långfärdsskridskor under vårvintern när isarna ligger blanka och inbjudande.

Fågelskådning

Ålands skärgård är hem för flera vanliga, men även mera sällsynta sjöfåglar som återkommer varje vår. Ta kikaren med dig och bekanta dig med den vaknande vårnaturen i lugnet.

Geologi

Brändö erbjuder en unik möjlighet att bekanta sig med jordskorpans äldsta historia. Se spåren av den senaste istidens verkningar som har skapat de landskapsformer vi ser idag. Källa: Urberg och istid, 1997.

Grupp och företag

Möte, konferens, kalas, arbetsplatsombyte… Flera bra skäl att ta din grupp till Ålands skärgård! Läs mer om vad Ålands skärgård kan erbjuda just för din grupp.

Stugor och camping

Drömmen om en stugsemester blir sann i Ålands skärgård! I Ålands skärgård hittar du allt från större stugor med moderna bekvämligheter till enklare eremitstugor för att koppla av bara havet som sällskap. Här hittar du även campingområdena i Ålands skärgård.

Aktuella upplevelser och paket inom stugor och camping