Ålands skärgård består av sex olika ökommuner och ingen är lik den andra. Tack vare den regelbundna färjetrafiken mellan öarna är det lätt att bekanta sig med flera underbara öar under samma resa eller ta en längre återhämtningspaus på någon av dem. Mer information och färjornas tidtabeller hittar ni från Ålandstrafikens webbsida.

Brändö

Brändö är den åländska kommun som finns närmast finska fastlandet med endast 40 minuters färjetur från Osnäs i Gustavs vilket gör Brändö till ett ypperligt resmål både för kortare spontana besök som längre vistelser med möjlighet att till exempelvis distansarbeta.

Till Brändös unika karaktär hör många öar som är sammanlänkade med varandra med färjor, broar och vägbankar.

Läs mer om Brändö

Lista över företag på Brändö

Föglö

Föglö är en vacker ökommun med möjlighet till olika aktiviteter och boendealternativ. Närheten till fasta Åland gör Föglö till ett lättillgängligt besöksmål både för den som kommer från fasta Åland eller från resten av Skärgården. Under sommaren välkomnar Föglö gäster att delta i de många evenemang som går av stapeln i ökommunen.

Läs mer om Föglö

Lista över företag på Föglö

Kumlinge

Kumlinge består av fyra öar fyllda av pärlor, allt från gamla och sällsynta kyrkmålningar till ett familjärt designhotell. På Kumlinge passar det perfekt att stanna en längre tid och öluffa eller göra ett kort besök när man åker via den Norra skärgården antingen mot huvudön eller till finska fastlandet.

Läs mer om Kumlinge

Lista över företagare på Kumlinge

Kökar

Kökar är historieälskarens paradis – på Kökar hittar du bland annat en gammal klosterruin vid öns gamla gråstenskyrka och paradisön Källskär där en svensk friherre bodde på 50- och 60-talet. På Kökar finns det olika logialternativ både för enskilda besökare samt större grupper. Från finska fastlandet åker man smidigt till Kökar med färja från Korpo på endast 2,5 timmar!

Läs mer om Kökar

Lista över företag på Kökar

Sottunga

Finlands minsta kommun Sottunga är ett charmigt och populärt besöksmål med båt och under sommaren fullt med liv kring gästhamnen. På hösten kan du njuta av en avkopplande vandring i lugnet. Skärgårdsfärjan viker in dagligen till Sottunga och trotts sin litenhet hittar du på Sottunga alla tjänster för ditt besök.

Läs mer om Sottunga

Lista över företag på Sottunga

Vårdö

Till Vårdö åker du smidigt och enkelt med vajerfärja från Prästö på fasta Åland. Resan med vajerfärjan är gratis och tar cirka 10 minuter. Ingen förhandsbokning krävs. Vårdö erbjuder en härlig kombination av gammalt och nytt – här hittar du bland annat Stormskärs Maja författaren Anni Blomqvists barndomshem samt den spännande klätterparken Flow Park.

Läs mer om Vårdö

Lista över företag på Vårdö