Kökar

Kökar ligger längst ut i havsbandet och är Finlands sydligaste kommun. I kommunen bor ca 260 invånare men sommartid är invånarantalet åtminstone det dubbla. Kökar erbjuder barnfamiljer en trygg, säker och fridfull miljö. Här kan barnen leka ute själva. Kommunen kännetecknas av historiska sevärdheter, storslagen natur med kala berghällar, mysiga havsvikar och ett rikt växt- och djurliv.

Näringsliv

Näringslivet på Kökar domineras av sjöfart, turism och jordbruk. Kommunen är dock den största arbetsgivaren. Eftersom Kökar är en turistkommun av stora mått behöver vi särskilt dig som kan utveckla turismen och förlänga turistsäsongen. Här finns stora möjligheter om du vill arbeta självständigt som egen företagare. Turistnäringen erbjuder också säsongsarbetsplatser som servitörer och guider.

Barn på Kökar

Boende

I Kökars kommun finns trivsamma hyresbostäder i fastighetsbolaget Horsklints regi. Bostäderna har varierande standard och storlek, 1-3 rum och kök. De flesta har bastu och braskamin och några har biltak. Dessutom finns några förmånliga lediga tomter för byggande av egnahemshus. Egen båtplats går att ordna.

Service

Kökar har en jättefin, välutrustad skola med duktig lärarkår, fint bibliotek, välordnad dagvård med daghem för alla barn, hälsovård, läkarmottagning och nybyggt omsorgshem. Vi har post, bank, butik, taxi m.m.

Flygbild Sandvik

Fritid

Kommunen erbjuder mycket för dig som är kultur- och naturintresserad. Här finns bland annat ett jättespännande hembygdsmuseum, rester av ett Franciskanerkloster från 1400-talet och en utgrävd bronsåldersby. Vackra naturstigar, havet och den storslagna naturen med klippor och istidsformationer inspirerar till utomhusaktiviteter året om. Gemenskapen är viktig för oss på Kökar. Vi gör ofta saker tillsammans, gammal som ung. Man kan sjunga, spela, delta i kurser, aktivera sig i föreningar.

Du är välkommen att delta!

Björnsnäs-web

Comments are closed.