Brändö

Brändö kommun har runt 500 invånare och vi blir gärna fler. Vår kommun består av hela 1200 öar och skär. Vetskapen om att våra barn omges av skönhet och trygghet får oss som bor här att trivas.

Vi har bra förbindelser med fastlandet och knappt två timmars restid till Åbo. Tillsammans med Kumlinge kommun fanns det redan 2010 ett ultrasnabbt fibernät. Dela med dig av dina erfarenheter och ta emot vad vi har att erbjuda.

Välkommen till Lappo

Näringsliv

Brändöborna arbetar bland annat inom sjöfarten, kommunen, posten, fiskodlingsbranschen, turismen och byggnadsbranschen. Här finns potential för egen företagsamhet, inte minst inom turism. Framöver tror vi att flere företagare kommer att arbeta på distans. Förverkliga dina planer här och nu. Etablera dig på Brändö.

Boende

I Brändö kommun bor vi i egnahemshus eller parhus. I kommunen finns också många hyresbostäder. I byn Baggholma finns det lediga egnahemshustomter på planerat område med närhet till havet. Kommunen hjälper gärna till med köp av fastigheter för året runt boende.

Åva 3

Service

Under dagen kan barn under skolåldern leka och umgås med andra barn i kommunens relativt nyrenoverade och rymliga dagis. Kommunen bjuder på dagisskjutsarna. Den för ett par år sedan totalrenoverade grundskolan i Brändö by har plats för 80 elever. Kommunens servicehus Solkulla välkomnar äldre som behöver omsorg. Hälsovård finns att tillgå dygnet runt.

 

Fritid

I brändö by finns aktiviteter för alla åldersgrupper. Den som vill kan idrotta året runt i Brändös nybyggda hall, exempelvis tillsammans med Brändö IK. I Brändöhallen (med en plan på 28x16m + sociala utrymmen som bastu m.m.) finns utrymme för volleyboll, badminton, tennis m.m. men även konferenser och seminarier. I samma byggnad som skolan finns kommunens furstliga bibliotek inhyst.

 


Comments are closed.